REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Bylinkové brambory II.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Menší brambory nakrájené na měsíčku a upečené v troubě dozlatova, ochucené bylinkami, olejem, česnekem a hrubozrnnou mořskou solí.


Ingredience:
1 kgmenších brambor
1 lžičkanasekaného rozmarýnu
1 lžičkanasekaného tymiánu
1 lžičkanasekaného libečku
1 lžičkanasekané petrželky
1 lžičkanasekané bazalky
4 ksstroužky česneku
2 dloleje
mořská sůl

Postup:

1. Brambory omyjeme a odrhneme kartáčkem od nečistot, pak je nakrájíme na měsíčky 2. Na plech dáme pečící papír, narovnáme měsíčky brambor a dáme péct do vyhřáté trouby na 200 °C
3. V mezičase nasekáme na jemno bylinky a promícháme je s olejem a utřeným česnekem
4. Během pečení brambory potíráme bylinkovou směsí smíchanou s olejem
5. Když jsou brambory měkké, posypeme je mořskou solí a podáváme jako přílohu k masitým nebo rybím pokrmům.

Doporučení:

Výborné jsou takto připravené brambory i samotné, s ochuceným tvarohem podle chuti.

Poznámka:

Recept i s fotografií nám poslal D. Marounek

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy