REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Citronové brambory

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Půlky oloupaných brambor zapečené na kolečkách citrónu, dochucené tymiánem.


Ingredience:
6 ksvětších brambor
2 kschemicky neošetřené citróny
1-2 lžíceolivového oleje
snítky rozmarýnu
sůl

Postup:

1. Důkladně omyté citrony s odkrojenými špičkami nakrájíme na kolečka, ta vyskládáme na zapékací misku vymaštěnou olivovým olejem
2. Brambory oloupeme, rozpůlíme a položíme na plátky citrónu
3. Nakonec brambory osolíme a posypeme jehličkami rozmarýnu, pečeme v troubě vyhřáté na 170-180 °C asi 45 minut dozlatova.

Doporučení:

Brambory můžeme na horní části na několika místech naříznout.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy