REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Česnekové brambory

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Brambory upečené se stroužky česneku a rozmarýnem, servírované s česnekovou majonézou.


Ingredience:
1 kgmalých brambor
3 ksvětviček rozmarýnu
1 kspalice česneku
125 mlolivového oleje
hrubá mořská sůl
Na česnekovou majonézu:
150 gmajonézy
1 lžícesekané pažitky
1-2 lžičkycitronové šťávy
2 ksstroužky česneku

Postup:

1. Nejdříve si připravíme česnekovou majonézu; v misce smícháme majonézu, oloupané, prolisované stroužky česneku, nadrobno nasekanou pažitku a čerstvě vymačkanou citronovou šťávu, dáme do ledničky vychladit
2. Oloupané brambory vaříme 20 minut ve vroucí osolené vodě, pak je scedíme, osušíme a každou promáčkneme spodní stranou lžíce
3. Na olivovým olejem pomazaný plech položíme neloupané stroužky česneku, plech dáme na 5 minut do vyhřáté trouby na 220 °C, přidáme brambory, promícháme, osolíme a pečeme dalších 15 minut
4. Brambory obrátíme, po 10 minutách přidáme rozmarýn a pečeme dalších 5 minut 5. Upečené brambory podáváme s připravenou česnekovou majonézou.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy