REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Brambory z plechu

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Předvařené nové brambory, zakápnuté olivovým olejem, promíchané s česnekem a černými olivami, dochucené bylinkami, zapečené v troubě doměkka.


Ingredience:
1 kgnových brambor
1 palicečesneku
2 hrstičerných oliv
1 svazektymiánu
8 lžicolivového oleje
pár snítek rozmarýnu
šťáva z půlky citronu
voda
pepř
sůl

Postup:

1. Omyté, oloupané brambory deset minut povaříme v mírně osolené vodě, pak je scedíme, větší přepůlíme, dáme do mísy a většinu z nich palcem ruky promáčkneme
2. K bramborám přidáme z nálevu okapané černé olivy, bylinky a oloupané stroužky česneku
3. Pokrm osolíme a okořeníme pepřem, přelijeme citronovou šťávou smíchanou s olivovým olejem
4. Vše promícháme, nasypeme na plech nebo do zapékací misky a pečeme v troubě vyhřáté na 220 °C přibližně 40 minut, až brambory pěkně zezlátnou.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy