REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Brambory po staročesku

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Uvařené brambory nakrájené na kostičky a promíchané s kořením povařeným ve vývaru.


Ingredience:
750 gbrambor
80 gmásla
40 ghladké mouky
1 ksvětšího stroužku česneku
0,5 lvývaru
majoránka
zázvor
sůl
voda

Postup:

1. Oškrábané, omyté brambory uvaříme v mírně osolené vodě doměkka, okapané nakrájíme na kostičky
2. Z poloviny másla a mouky připravíme světlou jíšku, hotovou zředíme vývarem, dohladka ji zamícháme a chvíli povaříme
3. Přidáme se solí utřený česnek, majoránku a malou špetku zázvoru
4. Kostičky brambor vložíme do omáčky, podle chuti dosolíme a nakonec pokrm zjemníme zbylým máslem.

Poznámka:

Příprava jíšky viz. recept: Jíška.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy