REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Cibulový křen k masu

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Tento název přesně nevystihuje, co že to máme vlastně k přípravě. Jedná se o řídkou omáčku, kterou servírujeme k vepřovému ovaru, hovězímu vařenému masu, k vařenému uzenému, jazyku apod.


Ingredience:
500 gbrambor
1 ksvětší cibule
zelená petrželka
Na marinádu:
1/8 lvody
3 lžíceocta
1 lžíceoleje
špetka cukru
sůl

Postup:

1. Oloupané brambory uvaříme doměkka, ještě za tepla je rozmačkáme a vymícháme na hladkou kaši
2. Ve vodě s octem rozmícháme sůl, cukr, přidáme olej a vše nalijeme a rozmícháme s bramborovou kaší
3. Přidáme drobně nakrájenou cibuli, zelenou petrželku a tuto řídkou omáčku dáme na několik hodin vychladit.

Poznámka:

Opravdu nevíme, proč se v tomto receptu v názvu objevuje pojem křen, snad proto, že omáčka připomíná nastrouhaný křen a také se podává jako křen k uzenému, či ovaru. Recept jsme našli v kuchařce z roku 1965 s názvem Vaříme vtipně, tak snad to nebyl od autorů jen vtip. Asi bude nejlepší tento recept vyzkoušet!

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy