REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Cibulový křen k masu

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Tento název přesně nevystihuje, co že to máme vlastně k přípravě. Jedná se o řídkou omáčku, kterou servírujeme k vepřovému ovaru, hovězímu vařenému masu, k vařenému uzenému, jazyku apod.


Ingredience:
500 gbrambor
1 ksvětší cibule
zelená petrželka
Na marinádu:
1/8 lvody
3 lžíceocta
1 lžíceoleje
špetka cukru
sůl

Postup:

1. Oloupané brambory uvaříme doměkka, ještě za tepla je rozmačkáme a vymícháme na hladkou kaši
2. Ve vodě s octem rozmícháme sůl, cukr, přidáme olej a vše nalijeme a rozmícháme s bramborovou kaší
3. Přidáme drobně nakrájenou cibuli, zelenou petrželku a tuto řídkou omáčku dáme na několik hodin vychladit.

Poznámka:

Opravdu nevíme, proč se v tomto receptu v názvu objevuje pojem křen, snad proto, že omáčka připomíná nastrouhaný křen a také se podává jako křen k uzenému, či ovaru. Recept jsme našli v kuchařce z roku 1965 s názvem Vaříme vtipně, tak snad to nebyl od autorů jen vtip. Asi bude nejlepší tento recept vyzkoušet!

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Nejnovější články

Testujte a ochutnávejte novinky na trhu potravin!

Rádi objevujete a zkoušíte novinky na trhu potravin? A milujete překvapení? Služba brandnooz box umožnuje českým zákazníkům již více než 5 let, seznamovat se s nabídkou nových a zajímavých produktů na trhu potravin prostřednicvtím zásilky brandnooz box. Pečlivě vybrané novinky vám dorazí až domů, zabalené v zelené krabici. Běžná cena této zásilky je 279 Kč a její obsah je vždy předem neznámý.

číst dále ...

Cukrářské trendy 2019 (podle Josefa Maršálka, pekařského a cukrářského mistra)

Vrstvení, Pastel de Nata, Metalická cukrařina…. to je výčet jen několika nových trendů patřících mezi nejoblíbenější cukrářské praktiky současnosti. V tomto článku najdete výčet těch nejoblíbenějších, jak je sepsal Josef Maršálek, pekařský a cukrářský mistr.

číst dále ...

Zelený svátek v irském duchu. Udělejte si zelenou domácí párty sami

Ačkoliv si dnes Den svatého Patrika spojíme spíše s rozjařeným veselím a setkáváním se s přáteli v místních hospůdkách, tak ne vždycky se nesl tento březnový svátek v podobně světském duchu. K oblíbenému každoročnímu popíjení se váže mnohaletá křesťanská tradice, která se během desetiletí přetavila v příjemnou společenskou událost, díky níž si můžeme originální pravou irskou párty udělat klidně u sebe doma.

číst dále ...

Mléčné jídelny PRAMEN – reklama z dob socialismu

Zavzpomínejte si na doby minulé díky tomuto krátkému videu, reklamě na provozovny PRAMEN. Kdo by si dal tehdejší jahodový nebo čokoládový koktejl? A co dortíčky a zmrzlinové poháry?

číst dále ...

Pohled pod pokličku francouzské kuchyně

Francouzská kuchyně je proslavená po celém světě a nejedno francouzské jídlo je ikonou pro každého začínajícího i profesionálního kuchaře, pekaře či cukráře. Pojďme se podívat, kde se věhlas francouzské kuchyni vzal a jak se národní chutě vyvíjely.

číst dále ...

Britské prémiové potraviny od Icelandu k dostání na Košík.cz

Taky se vám občas nechce nic vařit nebo nakupovat a rádi sáhnete do mrazáku pro zásoby? I mražené potraviny můžou být lahůdkou, což dokazuje Iceland, který nabízí prémiové britské potraviny. Ty si nyní exkluzivně můžete objednat na Košík.cz.

číst dále ...

Nejlepší velikonoční recepty. Výběr 20 nejvyhledávanějších velikonočních receptů z webu ReceptyOnLine.cz

Velikonoce máme pomalu za dveřmi a tak je třeba vytáhnout z virtuálního šuplíku ty nejlepší a hlavně osvědčené velikonoční recepty například na beránka, slanou bábovku, jidáše, velikonoční sekanou, nádivku ….

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy