REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Bramborové šišky sypané opraženou strouhankou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Přílohové knedlíčky ve tvaru šišek z brambor, hrubé mouky, vejce a mléka, servírované posypané přelité sádlem a posypané strouhankou houskou opečenou na másle. Podáváme k pečenému masu či roládám, například spolu s podušeným zelím.


Ingredience:
500 gbrambor
140 ghrubé mouky
1 ksvejce
mléko
sůl
voda
sádlo na omaštění
na másle opečená strouhanka

Postup:

1. Brambory uvaříme ve slupce, pak je oloupeme a nastrouháme
2. Přidáme mouku, sůl a vejce, vypracujeme těsto, z kterého tvarujeme šišky velikosti prstu
3. Vaříme v osolené vodě asi 5 minut, až vyplavou, jsou hotové
4. Okapané šišky pokapeme sádlem a posypeme strouhankou, kterou jsem opekli na troše másla, podáváme k pečenému masu, roládám, například spolu s podušeným zelím.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy