REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Bramborový chléb

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Domácí pečený chleba z hladké mouky, vody, vařených brambor a dalších ingrediencí.


Ingredience:
500 ghladké mouky
150 gbrambor
80 gslunečnicových semínek
42 gdroždí (kostka)
50 mlvlažné vody na kvásek
200 mlvlažné vody
1 lžičkacukru
1 lžičkasoli
1 lžička mletého kmínu
1 lžíceocta
hladká mouka na vysypání plechu

Postup:
  1. Brambory ve slupce uvaříme doměkka a nastrouháme na jemno
  2. V misce s 50 ml vlažné vody rozmícháme rozdrobené droždí s cukrem, lžící hladké mouky a necháme vzejít kvásek
  3. Do mísy dáme hladkou mouku, vlažnou vodu, vykynutý kvásek, brambory, sůl, mletý kmín, ocet, vše promícháme a vypracujeme vláčné těsto
  4. Nakonec do těsta zapracujeme slunečnicová semínka, utvoříme z něj šišku nebo bochánek, položíme na plech vysypaný vrstvou hladké mouky a necháme 1 hodinu kynout
  5. Pak dáme do předehřáté trouby, přidáme malý kastrůlek s vodou a zvolna pečeme 1 hodinu, během pečení potřeme chléb 2-3x vodou.
Poznámka:

Foto: Naďa Indruchová

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy