REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Bramborovo-pivní chléb

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Chléb upečený Láďou Hruškou a to z hladké mouky, brambor, piva …


Ingredience:
1 kghladké mouky
0,5 lpiva
1 sáčeksušeného droždí
2 lžičkydrceného kmínu
2 lžičkysoli
1 lžičkacukru
2 ksuvařených brambory
mouka na pomoučení pracovní plochy
osolená voda na potření čerstvě upečeného chleba

Postup:

1. Uvařené brambory oloupeme a nastrouháme
2. Do velké mísy nasypeme mouku, přidáme nastrouhané brambory, sušené droždí, pivo (pokojové teploty), kmín, sůl a pomocí vařečky vypracujeme těsto, později si pomůžeme rukama, vytvarujeme bochánek, který necháme pod čistou hadrovou utěrkou 1 hodinu kynout
3. Na pomoučené ploše vytvarujeme bochník, který necháme dalších 30 minut opět zakrytý utěrkou kynout přímo na plechu, na kterém se bude péci
4. Troubu necháme vyhřát na 210 °C, bochník vložíme do trouby a pečeme 10 minut, pak teplotu trouby snížíme na 175 °C a pečeme cca další 1 hodinu dozlatova
5. Chleba vytáhneme z trouby, potřeme slanou vodou a necháme vychladnout na mřížce.

Poznámka:

Další recepty Ládi Hrušky najdete zde: Recepty Ládi Hrušky z TV Nova rozvířily internetový svět gastronomie v Česku!.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy