REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Bramborový chléb II.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Doma upečený chleba z mouky, vařených brambor, droždí a dalších ingrediencí.


Ingredience:
1 kgžitné mouky
42 gdroždí
3 ksvařených brambor
2 dlvlažné vody
1 lžičkacukru
1 lžícekmínu
1 lžícesoli
pivo nebo vlažná voda na potírání
mletý fenykl a mletý kmín na posypání
mouka na poprášení plechu

Postup:

1. V části vlažné vody rozmícháme droždí se lžičkou cukru, mouky a necháme vzejít kvásek
2. V míse smícháme žitnou mouku, nastrouhané vařené brambory, sůl, kmín, vzešlý kvásek, podle potřeby přilijeme zbylou vlažnou vodu a zpracujeme husté hladké těsto, které necháme na teplém místě dobře vykynout
3. Z těsta vytvarujeme bochník, položíme ho na pomoučený plech, posypeme kmínem, fenyklem, vložíme do předehřáté trouby na 220 °C, po chvíli teplotu snížíme na 180 °C a chléb za občasného potírání pivem nebo vodou pečeme asi 1 hodinu
4. Pak troubu vypneme a chléb v ní necháme ještě 15 minut dojít.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy