REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Bramborovo-tvarohové ovocné knedlíky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Knedlíky připravené z vařených brambor, hrubé mouky, měkkého tvarohu a vejce, plněné ovocem, uvařené ve vodě.


Ingredience:
250 ghrubé mouky
200 gden předem uvařených brambor
200 gměkkého tvarohu
1 ksvejce
1 ksžloutku
trochu mléka
ovoce (jahody či meruňky)
tvaroh na strouhání
máslo na podlití
cukr
sůl

Postup:

1. Do mísy dáme ustrouhané brambory, tvaroh, vejce, žloutek, hrubou mouku (přesná dávka závisí na vlhkosti tvarohu) a špetku soli
2. Rukama zpracujeme těsto, musí být vláčné a pružné
3. Z těsta vyválíme váleček a z něho ukrajujeme proužky, ze kterých pomoučenými prsty tvarujeme placičky, do každé dobře zabalíme jahodu nebo meruňku a v dlaních zakulatíme
4. Ovocné knedlíky vkládáme do vroucí osolené vody, po 8-10 minutách varu je vyjmeme
5. Klademe je na talíř, polijeme máslem, posypeme oslazeným strouhaným tvarohem.

Doporučení:

Knedlíky lze na talíři zdobit čepicí šlehačky.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy