REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Jablečné koláčky II.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Podušené kousky jablek spolu s cukrem, smíchané s praženými vločkami nebo usekanými ořechy a nastrouhanými piškoty, vytvarované do tvaru koláčků, zdobené čokoládovou polevou a ořechy nebo vločkami.


Ingredience:
700 gvykrájených, jadřinců zbavených jablek
150 gpískového cukru
100 gořechových jader nebo upražených ovesných vloček
50 gpiškotů
Na ozdobu:
čokoládová poleva
nastrouhaná ořechová jádra nebo upražené vločky

Postup:

1. Oloupaná a jadřinců zbavená jablka nakrájíme na kousky, přidáme cukr a za stálého míchání podusíme v hustší kaši
2. Kaši sundáme z plotny a vmícháme do ní usekané ořechy nebo pražené vločky a nastrouhané piškoty
3. Utvoříme kuličky, prsty je promačkáme na koláčky a necháme vychladnout
4. Připravené koláčky polijeme čokoládovou polevou a posypeme strouhanými ořechy nebo upraženými vločkami.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy