REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Bramborové šišky s mákem II.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Uvařené bramborové šišky, servírované posypané mletým mákem a cukrem, pokapané rozpuštěným máslem.


Ingredience:
800 gvařených brambor
300 ghrubé mouky
200 gmletého máku
150g moučkového cukru
150 gmásla
100 gkrupice
2 ksvajec
špetka soli
voda

Postup:

1. Uvařené brambory oloupeme, nastrouháme na jemno, dáme do mísy, přidáme sůl, rozklepnutá vejce a krupici, zpracujeme těsto, do kterého postupně přidáváme hrubou mouku
2. Vypracujeme hladké těsto, z kterého rukou vyválíme dlouhé válečky, které nakrájíme na menší kousky a z každé vyválíme šišky dlouhé asi 4 cm
3. Vhazujeme do vroucí osolené vody, promícháme, aby se nepřichytily u dna a vaříme je asi 2 až 3 minuty po vyplavání, pak scedíme a necháme okapat
4. Uvařené šišky rozdělíme na talíře, posypeme mletým mákem a moučkovým cukrem, pokapeme rozpuštěným máslem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy