REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Bramborové šišky s mákem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Uvařené bramborové šišky, posypané mákem a moučkovým cukrem, přelité rozpuštěným máslem.


Ingredience:
600 gbrambor
300 ghrubé mouky
250 gmásla
1 ksžloutku
1 ksvejce
moučkový cukr
mletý mák
voda
sůl

Postup:

1. Brambory ve slupce uvaříme doměkka, necháme zchladnout, oloupeme je a nastrouháme na jemno
2. K bramborám přisypeme prosátou hrubou mouku, přidáme rozklepnuté vejce, žloutek, sůl a vypracujeme hladké těsto, které dáme na 30 minut odpočinout do ledničky
3. Pak z těsta bereme menší kousky, válením mezi dlaněmi z nich vytvarujeme šišky, které vaříme ve vroucí osolené vodě dvě až tři minuty po vyplavání
4. Šišky scedíme a servírujeme posypané mákem, moučkovým cukrem, polité rozpuštěným máslem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy