Uvařené bramborové šišky, posypané mákem a moučkovým cukrem, přelité rozpuštěným máslem.
Ingredience:
600 g | brambor |
300 g | hrubé mouky |
250 g | másla |
1 ks | žloutku |
1 ks | vejce |
moučkový cukr | |
mletý mák | |
voda | |
sůl |
Postup:
1. Brambory ve slupce uvaříme doměkka, necháme zchladnout, oloupeme je a nastrouháme na jemno
2. K bramborám přisypeme prosátou hrubou mouku, přidáme rozklepnuté vejce, žloutek, sůl a vypracujeme hladké těsto, které dáme na 30 minut odpočinout do ledničky
3. Pak z těsta bereme menší kousky, válením mezi dlaněmi z nich vytvarujeme šišky, které vaříme ve vroucí osolené vodě dvě až tři minuty po vyplavání
4. Šišky scedíme a servírujeme posypané mákem, moučkovým cukrem, polité rozpuštěným máslem.