REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Bramborové knedlíky slaninové

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Knedlíky připravené z opečené housky, den předem uvařených a pak nastrouhaných brambor, krupice, slaniny … Skvěle se hodí k uzenému masu, vepřové nebo hovězí pečeni, k dušené zelenině apod.


Ingredience:
1 kgbrambor
250 gkrupice
120 ghrubé mouky
100 gslaniny
50 gtuku
5 gstrouhané housky
2 ksvejce
1,5 ksžemle (rohlíku)
voda
sůl

Postup:

1. Den předem uvařené brambory oloupáme, ustrouháme, přidáme krupici, mouku, sůl a spojíme vejci
2. Žemli nakrájíme na kostičky, zprudka ji osmažíme na nakrájené slanině, vpracujeme do těsta
3. Tvoříme pevné kulaté knedlíky, které zavaříme v osolené vodě, vaříme je tak 10-12 minut, pak knedlíky odcedíme, každý natrhneme vidličkou a podáváme posypané osmaženou strouhanou houskou.

Doporučení:

Skvělá příloha především k uzenému masu nebo pečeni servírované se zelím či špenátem. Těsto můžeme ještě okořenit drobně nasekanou zelenou petrželí.

Poznámka:

Místo slaniny můžeme použít uzený bůček, tučné do šunky nebo tučnou uzeninu.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy