REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Bosáky (drbáky, chlupáče)

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Z vařených i nevařených nastrouhaných brambor, solamylu, strouhanky a hrubé mouky vytvarované kulaté knedlíky, uvařené v osolené vodě doměkka.


Ingredience:
450 gsyrových brambor
300 guvařených brambor
3 vrchovaté lžícestrouhanky
3 vrchovaté lžícesolamylu
3 lžícehrubé mouky
2 lžičkysoli do těsta
2 lžičkysoli do vody na uvaření
1 ksvejce
voda

Postup:

1. Oloupané brambory uvaříme v osolené vodě doměkka a necháme vychladnout
2. Syrové brambory oloupeme, nastrouháme na jemném struhadle a vymačkáme v dlaních přebytečnou tekutinu
3. Uvařené brambory rovněž nastrouháme na jemno
4. Na vál dáme oboje brambory, uprostřed uděláme důlek, vyklepneme vejce, přidáme sůl, strouhanku, solamyl a mouku, nejdříve příborovým nožem a pak rukama zpracujeme rychle těsto, ze kterého vykrajujeme lžící kousky a v dlaních tvoříme kulaté knedlíky
5. Ty hodíme do vroucí osolené vody a vaříme (podle velikosti knedlíků) 12-15 minut.

Poznámka:

Recept ze stránek Vaření s Tomem, autorka fotografie i textu: Naďa Indruchová

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy