luštěninové saláty
Saláty vhodné jako oběd připravené z luštěnin a dalších surovin.
Jáhlový salát
Postní recept z jáhel, zeleniny, bylinek a dalších surovin podle blogerky Martiny Schmidtové z blogu „Tina je doma“.
Luštěninový salát s tuňákem
Obědový salát z luštěnin, čerstvé a nakládané zeleniny a konzervy tuňáka. Svěží, plný vitaminů, vhodný do letních veder.
Podzimní salát s pečenou dýní a cizrnou
Další z podzimních receptů. Připravte si zdravý, přitom chutný obědový luštěninový salát z konzervované nakládané cizrny, v troubě upečené dýně, česneku a olivového oleje, servírovaný posypaný sýrem Tre Corti.
Salát s krupkami vařenými v tomatové omáčce s jogurtovo-koriandrovou zálivkou
Česká mlékárna Hollandia Karlovy Vary ve spolupráci s juniorským (16-24 let) národním týmem Asociace kuchařů a cukrářů připravila několik originálních receptů. Zde je jeden z nich od kuchaře Josefa Stružíka.
Salát s pečenou dýní a bílými fazolkami
Dýně hokkaido, kterou jsme zvolili pro náš recept, je nejen chutná, ale také plná vitaminů a minerálních látek. V pečené podobě na salátu s bílými fazolkami vám navíc bude neuvěřitelně chutnat.
Salát z černé čočky a paprik
Černá čočka, jinak zvaná beluga, si získává stále větší oblibu i v českých kuchyních. Například do salátů je to ideální surovina.
reklama