I když příprava tohoto obědového salátu trvá dva dny, vyplatí se si tento recept vyzkoušet. Věříme, že se stane vašim oblíbeným!
Ingredience:
Rozpis na 4 porce: | |
200 g | čočky beluga Menu Gold |
360 g | fety |
160 g | sušených rajčat |
4 ks | zelené papriky |
2 ks | stroužky česneku |
2 ks | šalotky |
100 ml | olivového oleje |
plocholistá petrželka | |
pepř | |
sůl |
Postup:
- Zelené papriky den předem vložíme do trouby rozpálené na 250 °C a zprudka pečeme cca 10 minut. Jakmile se na slupkách paprik vytvoří puchýřky, vytáhneme je z trouby, přikryjeme a necháme 10 minut odstát. Poté nám půjdou krásně oloupat. Ještě teplé je nakrájíme na kostičky, přidáme nakrájený česnek, zalijeme olivovým olejem, osolíme a necháme přes noc marinovat.
- Čočku beluga vložíme do vroucí vody a vaříme cca 25 minut, aby zůstala al dente. Na oleji z paprik orestujeme nadrobno nakrájenou šalotku, přidáme sušená rajčata, marinovanou papriku a uvařenou čočku. Vše spolu prohřejeme, osolíme a pepříme dle chuti. Na závěr přidáme nasekanou petrželku.
- Fetu rozdrobíme na menší kousky a podáváme společně s čočkovým salátem.
zdroj: menugold.cz