REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Luštěninový salát s tuňákem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Obědový salát z luštěnin, čerstvé a nakládané zeleniny a konzervy tuňáka. Svěží, plný vitaminů, vhodný do letních veder.


Ingredience:
Počet porcí: 4 (1 porce 200 g)
150 gTuňák menu
100 gfazole barevná
70 gfazole bílá
70 gcizrna
50 gkukuřice sterilovaná
40 gslunečnicový olej
40 gbulgur
40 gcibule červená
40 gpaprika kapie
30 gřapíkatý celer
30 gmrkev
20 gčočka Beluga
20 gpórek
pepř mletý
ocet
cukr
sůl

Postup:
  1. Pohanku, bulgur, černou čočku belugu a fazole uvaříme a necháme zchladnout
  2. Nakrájíme zeleninu, dáme do mísy a přidáme vychlazenou směs připravených luštěnin, pohanky a bulguru a promícháme
  3. Na závěr si připravíme zálivku smícháním oleje, octu, cukru, soli a pepře a dochutíme
  4. Přidáme tuňáka a salát můžeme podávat.
Poznámka:

Autor fotografií i textu: MenuGold.cz

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy