ostatní
Cumberlandská omáčka sterilovaná
Sterilovaná přílohová omáčka vhodná k pečené studené zvěřině a k různě upravenému hovězímu masu.
Fermentovaná jablka s medem
Kvašená jablka s medem, připravená podle tohoto receptu, si můžete vychutnat v nejrůznějších koláčích, originálních salátech nebo jen tak samotná.
Chilli švestky
Vyzrálé švestky podušené s octem, drceným česnekem, chilli, zázvorem, hřebíčem a novým kořením. Po provaření uzavřené do skleniček.
Jablka zavařená bez cukru
Vhodný polotovar do koláčů a závinů.
Nakládané citróny v soli
Citróny naložené v soli se používají při marinování (macerování) ryb a jiných mas, k rýži, při přípravě kus-kusu … recept podle Jamie Olivera.
Pečené rybízové brusinky
Rybíz pečený se směsí koření, vanilkovým cukrem, citronovou kůrou a krupicovým cukrem. Po upečení promíchaný s rumem. Používáme všude tam, kde klasické brusinky.
Višně v rosolu
Krásný babičkovský, nebo spíš prababičkovský recept! Pikantní višně se ještě trochu dokyselí rybízovou šťávou a vznikne nám hodně hustý kompot – až želé s kusy ovoce.
Vlašské ořechy zavařené
Vyloupaná jádra vlašských ořechů, zavařená ve sklenicích. Takto konzervované ořechy vydrží několik let jako čerstvé!
Zelené ořechy zavařené
Na tento recept používáme nedozrálé a dosud zelené ořechy menší velikosti se zelenou vnější částí, tzv. rubinou, u kterých není ještě vyvinuta skořápka a celý obsah plodu je při vpichu zcela měkký. Takto zavařené ořechy se konzumují jako kompot.
reklama