REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

ostatní

Cumberlandská omáčka sterilovaná

Sterilovaná přílohová omáčka vhodná k pečené studené zvěřině a k různě upravenému hovězímu masu.

Fermentovaná jablka s medem

Kvašená jablka s medem, připravená podle tohoto receptu, si můžete vychutnat v nejrůznějších koláčích, originálních salátech nebo jen tak samotná.

Chilli švestky

Vyzrálé švestky podušené s octem, drceným česnekem, chilli, zázvorem, hřebíčem a novým kořením. Po provaření uzavřené do skleniček.

Jablka zavařená bez cukru

Vhodný polotovar do koláčů a závinů.

Nakládané citróny v soli

Citróny naložené v soli se používají při marinování (macerování) ryb a jiných mas, k rýži, při přípravě kus-kusu … recept podle Jamie Olivera.

Pečené rybízové brusinky

Rybíz pečený se směsí koření, vanilkovým cukrem, citronovou kůrou a krupicovým cukrem. Po upečení promíchaný s rumem. Používáme všude tam, kde klasické brusinky.

Višně v rosolu

Krásný babičkovský, nebo spíš prababičkovský recept! Pikantní višně se ještě trochu dokyselí rybízovou šťávou a vznikne nám hodně hustý kompot – až želé s kusy ovoce.

Vlašské ořechy zavařené

Vyloupaná jádra vlašských ořechů, zavařená ve sklenicích. Takto konzervované ořechy vydrží několik let jako čerstvé!

Zelené ořechy zavařené

Na tento recept používáme nedozrálé a dosud zelené ořechy menší velikosti se zelenou vnější částí, tzv. rubinou, u kterých není ještě vyvinuta skořápka a celý obsah plodu je při vpichu zcela měkký. Takto zavařené ořechy se konzumují jako kompot.

Přejít na stranu:

reklama

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy