REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Cumberlandská omáčka sterilovaná

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Sterilovaná přílohová omáčka vhodná k pečené studené zvěřině a k různě upravenému hovězímu masu.


Ingredience:
200 gbrusinkového kompotu
30 gproslazené pomerančové kůry
20 gspařené citrónové kůry
1 dlvína
1 ksmenší cibule
1 lžíceplnotučné hořčice
citrónová šťáva
bazalka
zázvor
pepř
sůl

Postup:

1. Brusinkový kompot s citrónovou a pomerančovou kůrou rozmixujeme, pak ještě propasírujeme přes sítko s jemnými oky
2. Přidáme na jemno usekanou cibuli, víno, hořčici, vše osolíme a ochutíme citronovou šťávou a dalším kořením
3. Hotovou cumberlandskou omáčku zahřejeme na 90 °C, nalijeme ji do nahřátých zavařovacích skleniček, důkladně uzavřeme víčky
4. Sterilujeme 30 minut při teplotě 90 °C.

Poznámka:

Recept na brusinkový kompot viz. recept: Brusinkový kompot.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy