REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Vlašské ořechy zavařené

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Vyloupaná jádra vlašských ořechů, zavařená ve sklenicích. Takto konzervované ořechy vydrží několik let jako čerstvé!


Ingredience:
libovolné množství zdravých a zralých vlašských ořechů
zavřovací sklenice s víčky

Postup:

1. Vyloupaná jádra vlašských ořechů naplníme do čistých, suchých sklenic 2. Sklenice důkladně uzavřeme víčky
3. Zavařujeme 25 minut při teplotě 85 °C v zavařovacím hrnci, ve kterém je však musíme zatížit.

Doporučení:

Takto můžeme zavařit i lískové, či jiné ořechy.Více o zavařování najdete zde: Konzervace, zavařování, sterilace.

Poznámka:

Foto je pouze ilustrační! Zavařují se vyloupané ořechy … myšky se pak k nim určitě nedostanou :).

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy