REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Pečené rybízové brusinky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Rybíz pečený se směsí koření, vanilkovým cukrem, citronovou kůrou a krupicovým cukrem. Po upečení promíchaný s rumem. Používáme všude tam, kde klasické brusinky.


Ingredience:
1000 gčerveného rybízu
600 gkrupicového cukru
2 lžičkymleté skořice
1/2 lžičkyjemně strouhané citronové kůry
1/2 lžičkyvanilkového cukru
1/4 lžičkymletého badyánu
100 mlrumu

Postup:

1. Rybíz obereme, propereme, necháme okapat a vsypeme do pekáčku
2. Posypeme směsí koření, vanilkovým cukrem a citronovou kůrou, dobře promícháme a zasypeme krupicovým cukrem – už nemícháme
3. V troubě předehřáté na 200 °C pečeme cca 20 min, dokud se všechen cukr nerozpustí – hlídáme!
4. Po upečení promícháme s rumem
5. Horké plníme do čistých, suchých skleniček, zavíčkujeme, obrátíme dnem vzhůru a necháme vychladnout.

Doporučení:

Pracujeme rychle, směs rychle želíruje. Používáme všude tam, kde klasické brusinky.

Poznámka:

Recept ze stránek Vaření s Tomem, autorka fotografie i textu: Jana Šenkyříková.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy