REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Znojemská pečeně

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

V celku podušené, slaninou prošpikované, hovězí zadní, nakrájené na plátky a podávané hojně přelité omáčkou s vložkou slaniny a sladkokyselé okurky.


Ingredience:
600-700 ghovězího zadního
160 guzeného špeku
600 mlhovězího vývaru
2 lžícehladké mouky
2 lžičkyplnotučné hořčice
4 ksnakládané kyselé okurky
2 kscibule
sádlo
pepř
sůl

Postup:

1. Očištěné, oprané a osušené hovězí prošpikujeme polovinou výše uvedeného množství slaniny, pak maso osolíme, opepříme a na rozpáleném sádle zprudka ze všech stran opečeme dohněda
2. Opečené maso vytáhneme a dáme stranou, ve výpeku osmažíme oloupanou, na kostičky nakrájenou cibuli dohněda, přidáme mouku a vmícháme tmavou jíšku
3. V této fázi do základu omáčky přidáme hořčici a vše zalijeme vývarem, vložíme maso a pod poklicí dusíme doměkka
4. V menším hrnečku osmahneme na kostičky nakrájený zbytek slaniny, přidáme nakrájené okurky a krátce vše zarestujeme
5. Měkké maso vyjmeme, nakrájíme na plátky a šťávu z masa přecedíme přes jemné sítko přímo do hrnce se špekem a okurkou, necháme krátce provařit
6. Pokrm dochutíme dle chuti solí a podáváme s rýží nebo houskovým knedlíkem.

Doporučení:

Vývar lze nahradit vodou a základ omáčky pak případně dochutit bujónem.

Poznámka:

Autorka fotografií: Naďa Indruchová

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy