REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Znojemská omáčka s párkem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Teplá omáčka s vložkou hovězího masa, okurek a vajíček uvařených na tvrdo.


Ingredience:
600 ghovězího předního masa
6 kssterilovaných okurek bez nálevu
3 ksmenších vajíček uvařených na tvrdo
2-3 kstenkých párků
1 ksstředně velké cibule
2 lžíceplnotučné hořčice
mletý černý pepř
sůl
voda na podlití

Postup:

1. Cibuli nakrájenou na drobno osmahneme na horkém oleji
2. Očištěné, opláchnuté, důkladně okapané hovězí maso nakrájíme na menší kostky, vložíme na osmahnutou cibuli, trochu podlijeme horkou vodou, podle chuti osolíme a okořeníme pepřem, zamícháme lžíci hořčice
3. Necháme vařit tak dlouho, až nám maso skoro změkne
4. V této fázi přidáme na drobno nakrájenou polovinu výše uvedeného množství sterilovaných okurek, na kolečka nakrájené párky a další lžíci hořčice
5. Když je maso úplně měkké, přidáme nadrobno nakrájená vařená vejce a zbylé okurky
6. Znojemskou omáčku zamícháme, případně dochutíme solí a pepřem a chvíli ji ještě povaříme.

Poznámka:

Tento pokrm servírujeme nejlépe s houskovým knedlíkem či dušenou rýží.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy