REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Znojemská hovězí pečeně II.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Dušené hovězí maso podlévané šťávou z výpeku s vložkou vařených vajec, párků a nakládaných okurek.


Ingredience:
600 ghovězích zadních plátků
6 kssterilovaných okurek
2 kspárků
2 ksvařených vajec
1 kscibule
2 lžíceslunečnicového oleje
2 lžíceplnotučné hořčice
mletý pepř
voda
sůl

Postup:

1. Plátky masa opláchneme, osušíme, zlehka naklepeme, po stranách nařízneme, aby se nekroutily a po obou stranách hodně osolíme a opepříme
2. V hrnci na rozehřátém oleji orestujeme oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli, postupně přidáme maso, které z obou stran opečeme, aby se zatáhlo, mírně podlijeme vodou, přidáme jednu lžíci hořčice, přiklopíme a dusíme doměkka (asi hodinu a půl)
3. Pak přidáme polovinu okurek nakrájených na kolečka, na kolečka nakrájené párky a druhou lžíci hořčice, čtvrt hodiny podusíme a nakonec vsypeme na menší kousky nakrájená vařená vajíčka a zbylé nakrájené okurky.

Doporučení:

Podáváme s vařenou rýží.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy