Dušené hovězí maso podlévané šťávou z výpeku s vložkou vařených vajec, párků a nakládaných okurek.
Ingredience:
600 g | hovězích zadních plátků |
6 ks | sterilovaných okurek |
2 ks | párků |
2 ks | vařených vajec |
1 ks | cibule |
2 lžíce | slunečnicového oleje |
2 lžíce | plnotučné hořčice |
mletý pepř | |
voda | |
sůl |
Postup:
1. Plátky masa opláchneme, osušíme, zlehka naklepeme, po stranách nařízneme, aby se nekroutily a po obou stranách hodně osolíme a opepříme
2. V hrnci na rozehřátém oleji orestujeme oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli, postupně přidáme maso, které z obou stran opečeme, aby se zatáhlo, mírně podlijeme vodou, přidáme jednu lžíci hořčice, přiklopíme a dusíme doměkka (asi hodinu a půl)
3. Pak přidáme polovinu okurek nakrájených na kolečka, na kolečka nakrájené párky a druhou lžíci hořčice, čtvrt hodiny podusíme a nakonec vsypeme na menší kousky nakrájená vařená vajíčka a zbylé nakrájené okurky.
Podáváme s vařenou rýží.