REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Zbojnický skřivan

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Dušené závitky z hovězího masa plněné slaninou a klobáskou.


Ingredience:
1 kghovězího masa zadného
100 gslaniny
4 ksstroužky česneku
2 ksklobásy
2 kscibule
černý mletý pepř
sůl
tuk
vlažná voda
hladká mouka

Postup:

1. Maso opláchneme, nakrájíme na plátky, nařízneme okraje a naklepeme paličkou do středu masa, mírně osolíme, opepříme a potřeme utřeným česnekem
2. Do středu každého plátku položíme plátek slaniny a na něj umístíme kousek klobásy, maso svineme a zajistíme párátky nebo převážeme nití
3. Cibuli oloupeme, nakrájíme na drobno a pak ji orestujeme v hrnci, na rozpáleném tuku, dorůžova
4. Orestovanou cibuli podlijeme vodou, vložíme k ní připravené závitky, přiklopíme poklicí a dusíme do měkka, během dušení dle potřeby podléváme vlažnou vodou a maso obracíme
5. Maso po cca 90 minutách vyjmeme (jakmile je měkké), zbavíme je párátek nebo nití a vložíme do čistého hrnce
6. Šťávu zaprášíme hladkou moukou, zředíme vlažnou vodou a vaříme dalších 30 minut
7. Hotovou šťávu přecedíme přes cedník na připravené maso a krátce povaříme, dle chuti dosolíme.

Doporučení:

Vhodné přílohy: Dušená rýže, vařené brambory nebo bramborový knedlík.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy