REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Znojemská hovězí pečeně z tlakového hrnce

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Na sádle opečený prošpikovaný kus hovězího zadního nebo plecka, či krku, podušený doměkka v tlakovém hrnci spolu s dalšími ingrediencemi, servírovaný nakrájený na plátky, přelitý zahuštěnou omáčkou s vložkou kyselých okurek.


Ingredience:
1 kghovězí zadní, nebo hezké plecko, či krk
150 gslaniny
5-7 kskyselých okurek
2 kscibule
1 kskostky hovězího bujónu
2-3 lžícehladké mouky
pepř
voda
olej
sůl

Postup:

1. Celý kus masa omyjeme, odblaníme a po vláknu prošpikujeme tak na 2-3 místech proužky slaniny
2. Zbylou slaninu nařízneme na kostičky, vložíme do tlakového hrnce, přidáme minium oleje a spolu s cibulí osmahneme do hněda
3. Mezitím kus masa dobře osolíme a opepříme a také na minimu oleje zprudka, ze všech stran, opečeme na pánvi, aby se nám maso pěkně “zatáhlo”
4. Opečené maso vložíme ke hnědé cibulce se slaninou
5. Na pánev si přilijeme vodu a dáme hovězí bujón, provaříme, pak vylijeme na maso
6. Tlakový hrnec zavřeme a od varu vaříme cca 40 min
7. Uvařené maso vyjmeme, napříč vláknům ho nařežeme na plátky a zakryté odložíme do tepla
8. Do omáčky přidáme na jemno nařezané kyselé okurky a provaříme cca 10 min
9. Nakonec omáčku zahustíme jíškou z mouky a vody, dobře provaříme
10. Nařezané maso můžeme vložit do omáčky, nebo podávat jako na obrázku.

Doporučení:

Podáváme s rýží, nebo tarhoňou.

Poznámka:

Další skvělé recepty od paní Ivy Vargové, autorky tohoto textu i fotografie, najdete na její stránce zde: Pečené-varené.sk a také na facebooku: Pečené, varené s Ivou.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

3 rozdílné recepty na výbornou křehkou pizzu

Jen málokdo by odolal tak oblíbenému pokrmu, jako je právě pizza. Ta se dá připravit na mnoho chutných způsobů, mezi nimiž si svého favorita dokáže najít úplně každý. I my vám přinášíme hned tři zajímavé recepty, díky kterým si v pohodlí svého domova tuhle oblíbenou dobrotu hravě připravíte. Tak schválně – který z receptů se rozhodnete vyzkoušet?

číst dále ...

Originální a chutné recepty s ketchupy Spak Master

Načerpejte novou inspiraci pro lahodné a jednoduché recepty doplněné prémiovými ketchupy Spak Master. Chuť dozrálých italských rajčat bez přídavných látek je jako stvořená pro všechny gurmány. Díky vybrané chuti a prémiové kvalitě těchto lahodných pomocníků navíc ušetříte čas strávený v kuchyni.

číst dále ...

Znáte české superpotraviny, které jsou plné vápníku?

Při slově vápník se ve spojitosti s lidským tělem téměř každému vybaví kosti nebo zuby. Tato asociace je správná, jelikož se právě zde nachází až 99 % veškerého vápníku. Plní ovšem mnohem více funkcí. Pomáhá k správné srážlivosti krve, podporuje činnost svalů a také se podílí na nervových přenosech. Při nedostatku tohoto důležitého minerálu si tělo bere zásoby z již zmiňovaných kostí a zubů. To může způsobovat kazy, záněty v dutině ústní či řídnutí kostí. Tuto nepostradatelnou složku byste měli pravidelně doplňovat například mlékem, mákem nebo brokolicí. Zde je pár příjemných tipů, jak na to!

číst dále ...

Zdraví, krása, paměť… Co všechno můžete ovlivnit díky správnému jídlu?

Složení jídelníčku výrazně ovlivňuje nejen naši figuru a zdraví, ale i psychický stav, odolnost vůči stresu, paměť či spánek. Podívejte se, jak můžete být díky správnému jídlu fit a cítit se skvěle!

číst dále ...

Koronavirus změnil vnímání obalů potravin. S redukcí plastů by se však přestávat nemělo, míní výrobci

V období nouzového stavu vzrostla u balení potravin četnost užívání plastů. Podle odborníků si díky koronaviru tuzemští spotřebitelé zároveň uvědomili primární funkci obalu u potravin. Výrobci, kteří se dlouhodobě snaží o redukci plastů, nicméně uvádí, že tyto snahy by neměly být upozaďovány ani v období mimořádných krizí.

číst dále ...

Nažhavte svůj gril!

Léto patří grilování! Co všechno si kromě masa nachystat, abyste si s rodinou či přáteli užili skvělý den plný lahodných chutí a vůní?

číst dále ...

3 trendy a rychlé recepty na letní party

Čekáte partu přátel nebo chystáte rodinnou oslavu? Je jasné, že chcete všechny co nejlépe pohostit a nakrmit, ale zároveň musíte kromě jídla připravit i spoustu dalších věcí. Následující recepty na rychlá a trendy jídla vám ušetří čas a zajistí perfektní výsledek.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy