REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Zmrzlinové tiramisu

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Nepečený dezert z mascarpone, zmrzliny a dalších ingrediencí, zdobený grilliášem.


Ingredience:
100 mlamaretta
200 mlsilné černé kávy
100 gmoučkového cukru
200 gcukrářských piškotů
250 gmascarpone
500 gzmrzliny tiramisu
olej na potření
60 glískových oříšků
100 gcukru krupice
1 lžičkamedu
Na griliáš:
na špičku nože dřeně z vanilkového lusku

Postup:

1. Mascarpone smícháme s moučkovým cukrem, vanilkovou dření a zmrzlinou
2. Na dno skleněné obdélníkové formy na chlebíček o objemu 1,5 ml rozetřeme část zmrzlinové směsi, na ni rozložíme piškoty namočené do kávy ochucené amarettem, postup opakujeme, dokud nespotřebujeme všechny surovin a dáme do mrazničky zmrazit(nejlépe do druhého dne)
3. Na griliáš krupicový cukr a med rozpustíme v kastrůlku na světlý karamel, potom do něho vmícháme na jemno mleté oříšky, ihned rozlijeme na kovový tácek potřený olejem, necháme ztuhnout a pak nasekáme na kousky
4. Zmražené tiramisu vyndáme z mrazničky, formu na několik sekund ponoříme do horké vody, vyklopíme, nakrájíme na porce, ozdobíme griliášem a ihned podáváme.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy