REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Želé koláč

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Upečený korpus potřený želatinovou směsí a pokladený malinami, posypaný pistáciemi.


Ingredience:
80 gmoučkového cukru
40 ghladké mouky
40 gškrobové moučky
3 ksvajec
2 lžícenasekaných pistácií
Na náplň:
600 gmalin
250 gsýru Ricotta
80 gmoučkového cukru
2 kssáčků červeného dortového želé
3 dltučné smetany ke šlehání

Postup:

1. Žloutky vyšleháme s 30 g moučkového cukru do hladké pěny a po částech do ní vmícháme prosátou mouku se škrobovou moučkou
2. Z bílků a zbylého moučkového cukru ušleháme tuhý sníh a vmícháme ho po částech do základu těsta
3. Těsto rozetřeme v tenké vrstvě na plech vyložený pečicím papírem, vložíme do trouby a krátce pečeme dozlatova při 200 °C, pak vychladlý plát nakrájíme na čtverec a 4 širší pásy a vyložíme jimi dno i boky vyšší čtvercové formy
4. Želé připravíme podle návodu na obalu a osladíme ho
5. Třetinu malin propasírujeme přes síto, šťávu vmícháme do želé a polovinu této směsi vmícháme do ušlehané smetany smíchané s ricottou
6. Hmotu rozetřeme na piškot ve formě, necháme v chladu částečně ztuhnout, potom koláč poklademe zbylými malinami, zalijeme zbylou želatinovou směsí, posypeme pistáciemi a necháme v chladu ztuhnout.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy