REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Židovský medovník s ořechy

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

V troubě upečený dzert z mouky, vajec, cukru, medu, skořice, kávy a opražených ořechů.


Ingredience:
1,5 hrnku polohrubé mouky
3/4 hrnkuopražených vlašských ořechů
2 lžičkykypřicího prášku do pečiva
1 lžičkamleté skořice
16 lžicmásla
8 lžichnědého cukru
1 lžíceinstantního kávového prášku
250 mlmedu
3 ksvajec
máslo na vymazání

Postup:

1. Změklé máslo utřeme s cukrem do hladké nadýchané pěny
2. Pak přidáme vejce, prosátou polohrubou mouku s práškem do pečiva, med, instantní kávový prášek, mletou skořici a promícháme, nakonec opatrně vmícháme na hrubo nasekané opražené vlašské ořechy
3. Těsto rozprostřeme do máslem vymazané formy o rozměrech asi 20×35 cm, vložíme do vyhřáté trouby na 190 °C a pečeme 25-30 minut
4. Necháme zcela zchladnout, nakrájíme a podáváme.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy