REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Žloutkové věnečky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Věnečky připravené z odpalovaného těsta, plněné pudinkovým krémem, zdobené cukrovou polevou.


Ingredience:
Na odpalované těsto:
140 ghladké mouky
90 gztuženého pokrmového tuku
250 mlvody
4 ksvejce
špetka soli
Na pudinkový krém:
500 mlmléka
150 gmásla
120 gcukru krupice
4 lžícerumu
3 sáčkyvanilkového cukru
2 sáčkypudinkového prášku s vanilkovou příchutí
Na cukrovou polevu:
150 gmoučkového cukru
2 lžícehorkého mléka
1 lžícerumu

Postup:

1. Do hrnce dáme vařit vodu se solí a tukem, jakmile voda začne vařit a tuk bude rozehřátý, přisypeme mouku a za stálého míchání vše povaříme cca 5 minut, pak těsto za občasného míchání necháme vychladnout
2. Do vychladlé hmoty přidáváme postupně jedno vejce po druhém, vejce musíme vždy do těsta nejdříve zapracovat, teprve pak do něj rozklepneme další
3. Hotové těsto dáme do cukrářského sáčku na zdobení, na plech vyložený pečícím papírem vytvoříme věnečky
4. Pečeme v troubě vyhřáté na 170 °C asi 20 minut, upečené věnečky necháme vychladnout
5. Připravíme si krém; mléko, pudinkové prášky a oba cukry svaříme v hladký pudink a za stálého míchání jej necháme vychladnout, do změklého másla po částech zašleháme pudink, podle chuti přidáme rum
6. Vychladlé věnečky rozkrojíme a plníme krémem
7. Připravíme polevu; cukr, rum a horké mléko třeme 10 minut v misce, cukrovou polevou naplněné věnečky přelijeme.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

Chřestová sezóna je tu! Inspirujte se našim výběrem 14 nejlepších receptů z chřestu

Nejlepší osvědčené recepty na přípravu chřestu na jednom místě. Vyzkoušejte zapékaný, grilovaný nebo vařený chřest. Ovšem chřest můžete také zamrazit nebo naložit, sterilovat a využít pak v kuchyni po celý rok!

číst dále ...

Jak na domácí přípravu kávy

Milovníci dobré kávy nejsou odkázáni jenom na návštěvu kavárny. Dobrou kávu si můžete připravit dokonce i doma. Stačí si vybrat dobrý kávovar. Jak zvolit ten správný? Na samém počátku je vhodné si položit některé základní otázky. Zejména si tak promyslete, jak často budete svůj kávovar využívat….

číst dále ...

Kozí jogurty Bon Lait: Poznejte tu pravou chuť Francie

Ne nadarmo jsou výrobky z kozího mléka považovány za jedny z nejlepších a nejzdravějších. Není divu, kozí mléko totiž působí pozitivně nejen na nervovou soustavu, ale i na imunitní systém, pokožku a celý trávící trakt. Má se za to, že kozí mléko dokonce funguje jako prevence nádorových onemocnění.

číst dále ...

Připravte si osvěžující italské semifreddo: dezert ze zmrzliny a žloutků

Částečně zmrzlý dezert italského původu v létě utiší chuť na sladké i studené. Dezert ze zmrzliny, žloutků a cukru na sebe bere spoustu lákavých podob a rozhodně mezi nimi najdete takovou, do níž se zamilujete.

číst dále ...

Překvapte maminku vlastnoručně vyrobenou dobrotou

Druhá květnová neděle bude tradičně patřit všem maminkám. Chcete-li tu svou opravdu potěšit, zapomeňte letos na kupované dárky a obdarujte ji lahůdkou vlastní výroby. Inspiraci najdete v receptech od České veganské společnosti, díky kterým budete na Den matek myslet navíc také na matičku Zemi. Ať už vsadíte na lívance do postele, veganský tvarohový dort či svěží jahodový koláč, určitě si společně skvěle pochutnáte.

číst dále ...

Ta nejlepší zmrzlina je domácí

Teplé dny se blíží a my pomalu odlehčujeme nejen šatník, ale i jídelníček. Pokud máte chuť na něco sladkého a přitom osvěžujícího, vyzkoušejte domácí zmrzlinu. Receptů už existuje nespočet a pokud si troufáte i na vlastní experimentovaní, kreativitě se meze nekladou. V pohodlí a bezpečí domova vám tím správným „sparring partnerem“ bude výrobník zmrzliny The Smart Scoop BCI600 od prémiové značky Sage.

číst dále ...

Sladké poděkování pro mlsné maminky

S druhou květnovou nedělí každoročně vyvstává otázka, čím našim drahým maminkám vykouzlit úsměv na tváři. Pro ty, kdo ještě nemají vymyšlenou pozornost, přinášíme tip na sladký sušenkový dort ve tvaru M, k jehož přípravě vám stačí jen pár ingrediencí a odhodlání péct s láskou. Přidáte-li na ozdobu bonbony Haribo Berries a pár jedlých třešňových květů, úspěch je zaručen.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy