REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Žloutkové řezy III.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Upečený korpus potřený žloutkovou polevou, dezert pocákaný čokoládovou polevou, ztuhlý servírovaný nakrájený na jednotlivé řezy.


Ingredience:
250 gmargarínu (Hera)
250 gpráškového cukru
250 gmletých ořechů
180 gpolohrubé mouky
1 sáčekkypřící prášek do pečiva
6 ksvaječných bílků
Na polevu:
4 ksvaječné žloutky
200 gpráškového cukru
Ostatní:
moka na pomoučení a tuk na vymazání plechu

Postup:

1. Margarín utřeme s moučkovým cukrem do pěny, pomocí mixéru přimícháme ořechy a mouku smíchanou s práškem do pečiva, nakonec rukou přimícháme tuhý sníh z bílků
2. Těsto natřeme na tukem vymazaný a moukou vysypaný plech a dáme péct do trouby vyhřáté tak na 170-180 °C tak na 25-30 minut
3. Během pečení si utřeme žloutky s cukrem na jemnou polevu, kterou natřeme na horký koláč hned po vyjmutí, s polevou pracujeme trošku rychleji, aby se nám pěkně rozlila a nezaschla dříve než ji roztáhneme po povrchu
4. Po polevě povrch dezertu ještě pocákáme čokoládovou polevou, nejlépe vidličkou
5. Necháme zcela zatuhnout, řežeme mokrým zoubkovaný nožem na řezy.

Poznámka:

Další skvělé recepty od paní Ivy Vargové, autorky tohoto textu i fotografie, najdete na její stránce zde: Pečené, varené – Iva.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy