REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Žloutkové věnečky II.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Menší věnečky upečené z odpalovaného těsta, přepůlené naplněné pudinkovým krémem, posypané moučkovým cukrem.


Ingredience:
Na těsto:
200 ghladké mouky
125 gmásla
250 mlvody
1 lžičkasoli
5 ksvajec
Na krém:
papír na pečení, cukrářský sáček
Ostatní:
Na krém:
250 mlšlehačky 33 %
300 mlmléka
2 sáčkyvanilkové cukry
1 sáčekvanilkového pudinku nebo Zlatého klasu (ten je lepší)
1 lžíciBourbon vanilka Madagaskar (Dr.Oetker)
Ostatní:
fresh folie

Postup:

1. Do hrnce nalijeme vodu, osolíme, přidáme máslo a necháme ho rozpustit, jakmile začne voda vřít, vsypeme najednou všechnu mouku (prosátou) a intenzivně mícháme, dokud se těsto nezačne odpalovat ode dna i od stěn
2. Hmotu necháme vychládnout a po jednom zapracujeme vejce, musí nám vzniknout hladké pružné těsto
3. Plech vysteleme pečícím papírem a těsto přesuneme stěrkou do cukrářského sáčku, který opatříme hvězdicovou zdobičkou, pak tvoříme kolečka cca 5 cm v průměru a uděláme dvě vrstvy na sebe
4. Troubu rozehřejeme na 180 °C a pečeme cca 15 až 20 minut dorůžova, během pečení troubu neotvíráme, nebo alespoň prvních 10 minut ne!
5. Po částečném zchládnutí za pomocí pilkového nože věnečky prořízneme
6. Cukrářským sáčkem pak stříkáme krém na spodní díly věnečků, zlehka přiklopíme vrchním dílem a pocukrujeme moučkovým cukrem.

Příprava krému:
Uvaříme si pudink, přidáme cukry a vanilku, přikryjeme fresh folií a necháme zcela vychládnout. Šlehačku vyšleháme dotuha. Studený pudink prošleháme a přidáme vyšlehanou smetanu. Obě hmoty pak ještě krátce prošleháme.

Poznámka:

Recept ze stránek Vaření s Tomem, autorka fotografie i textu: Naďa Indruchová

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

Vybíráme gril na zahradu – jaký to bude?

Sluníčko už na nás z oblohy sem tam vykoukne a polechtá nás svými paprsky. Zima brzy skončí, vystřídá jí jaro a my se ani nenadějeme a nastane čas letních párty, zahradních grilovaček, koupání v bazénu a dalších radovánek. Plánujete si letos konečně splnit sen a svůj starý gril vyměnit za nový? Poradíme vám, jak na to!

číst dále ...

Užijte si letní měsíce s kvalitními potravinami

Léto je v plném proudu. Děti si užívají zasloužené prázdniny a často vyráží se svými rodiči a prarodiči například na chalupy, kde stráví nezapomenutelné okamžiky. Zcela jistě k těmto chvílím patří i skvělé pokrmy. A proto přinášíme nové recepty, které ocení všechny věkové kategorie. Společně si připravíme domácí malinovou limonádu, staročeskou česnečku, čevabčiči s bramborem na bouchačku a osvěžující okurkový salát. Abyste měli vždy jistotu, že kupujete kvalitní suroviny pro přípravu jednotlivých receptů, zaměřte se při výběru potravin na přítomnost log kvality Klasa, Regionální potravina nebo BIO na obalech potravin.

číst dále ...

Povinná výbava do letních dnů! Vsaďte na domácí ledové osvěžení

Nedáte během léta dopustit na nejrůznější zmrzliny nebo nanuky, které nejenže skvěle chutnají, ale zároveň dokonale zchladí a osvěží? I když nám obchody nabízejí nepřeberné množství různých druhů i příchutí, domácí přípravě se zkrátka nic nevyrovná. Vyzkoušejte naše tipy a dopřejte si originální dobroty, které si zamilují ve vaší rodině všichni od nejmladších po nejstarší.

číst dále ...

Mangold – ideální zelenina do dietního jídelníčku

Mangold je listová zelenina chutí i vzhledem podobná špenátu. V obchodech se neobjevuje úplně běžně a je to škoda. Je totiž velmi lahodný a plný zdraví. Navíc má intenzivnější chuť než špenát a jeho barevné řapíky se dají využít podobně jako oblíbený chřest. Je nízkokalorický. Pokud hubnete, neměl by ve vašem jídelníčku chybět.

číst dále ...

Tajemství zrádných dresinků

Léto má většina z nás z pohledu jídelníčku spojené s grilováním a lehkými saláty. Grilované maso a spousta zeleniny jsou symbolem zdravé kuchyně. Přesto konzumaci takových jídel často doprovází nepřítel v podobě neviditelných kalorií, který může ze zdánlivě „neškodného jídla“ udělat kalorickou bombu. Tím skrytým problémem jsou energeticky vydatné zálivky či dresinky.

číst dále ...

Thomas Henry vyhrál prestižní ocenění

Thomas Henry se řadí mezi oblíbené, a hlavně kvalitní toniky a limonády. Díky tomu se skvěle hodí jako doplněk k alkoholickým nápojům a společně tak vytvářejí výjimečné drinky. Nyní byl Thomas Henry oceněn jako vítěz v druhém ročníku soutěže Tonic & Mixer Masters.

číst dále ...

Nebojte se experimentovat a propadněte kouzlu studených polévek!

Léto v plném proudu, venkovní teploty stoupají a s nimi i chuť na nejrůznější osvěžující dobroty. Dejte sbohem předsudkům a nechte se inspirovat trendem posledních let, kterým jsou studené polévky. Můžete si je dopřát v podobě lehkého, ale výživného obědu nebo jednoduché večeře. Vyzkoušejte třeba naše tipy, uvidíte, že si vás tahle pochoutka rychle získá!

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy