REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Žloutkové věnečky II.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Menší věnečky upečené z odpalovaného těsta, přepůlené naplněné pudinkovým krémem, posypané moučkovým cukrem.


Ingredience:
Na těsto:
200 ghladké mouky
125 gmásla
250 mlvody
1 lžičkasoli
5 ksvajec
Na krém:
papír na pečení, cukrářský sáček
Ostatní:
Na krém:
250 mlšlehačky 33 %
300 mlmléka
2 sáčkyvanilkové cukry
1 sáčekvanilkového pudinku nebo Zlatého klasu (ten je lepší)
1 lžíciBourbon vanilka Madagaskar (Dr.Oetker)
Ostatní:
fresh folie

Postup:

1. Do hrnce nalijeme vodu, osolíme, přidáme máslo a necháme ho rozpustit, jakmile začne voda vřít, vsypeme najednou všechnu mouku (prosátou) a intenzivně mícháme, dokud se těsto nezačne odpalovat ode dna i od stěn
2. Hmotu necháme vychládnout a po jednom zapracujeme vejce, musí nám vzniknout hladké pružné těsto
3. Plech vysteleme pečícím papírem a těsto přesuneme stěrkou do cukrářského sáčku, který opatříme hvězdicovou zdobičkou, pak tvoříme kolečka cca 5 cm v průměru a uděláme dvě vrstvy na sebe
4. Troubu rozehřejeme na 180 °C a pečeme cca 15 až 20 minut dorůžova, během pečení troubu neotvíráme, nebo alespoň prvních 10 minut ne!
5. Po částečném zchládnutí za pomocí pilkového nože věnečky prořízneme
6. Cukrářským sáčkem pak stříkáme krém na spodní díly věnečků, zlehka přiklopíme vrchním dílem a pocukrujeme moučkovým cukrem.

Příprava krému:
Uvaříme si pudink, přidáme cukry a vanilku, přikryjeme fresh folií a necháme zcela vychládnout. Šlehačku vyšleháme dotuha. Studený pudink prošleháme a přidáme vyšlehanou smetanu. Obě hmoty pak ještě krátce prošleháme.

Poznámka:

Recept ze stránek Vaření s Tomem, autorka fotografie i textu: Naďa Indruchová

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy