REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Žloutkové věnečky II.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Menší věnečky upečené z odpalovaného těsta, přepůlené naplněné pudinkovým krémem, posypané moučkovým cukrem.


Ingredience:
Na těsto:
200 ghladké mouky
125 gmásla
250 mlvody
1 lžičkasoli
5 ksvajec
Na krém:
papír na pečení, cukrářský sáček
Ostatní:
Na krém:
250 mlšlehačky 33 %
300 mlmléka
2 sáčkyvanilkové cukry
1 sáčekvanilkového pudinku nebo Zlatého klasu (ten je lepší)
1 lžíciBourbon vanilka Madagaskar (Dr.Oetker)
Ostatní:
fresh folie

Postup:

1. Do hrnce nalijeme vodu, osolíme, přidáme máslo a necháme ho rozpustit, jakmile začne voda vřít, vsypeme najednou všechnu mouku (prosátou) a intenzivně mícháme, dokud se těsto nezačne odpalovat ode dna i od stěn
2. Hmotu necháme vychládnout a po jednom zapracujeme vejce, musí nám vzniknout hladké pružné těsto
3. Plech vysteleme pečícím papírem a těsto přesuneme stěrkou do cukrářského sáčku, který opatříme hvězdicovou zdobičkou, pak tvoříme kolečka cca 5 cm v průměru a uděláme dvě vrstvy na sebe
4. Troubu rozehřejeme na 180 °C a pečeme cca 15 až 20 minut dorůžova, během pečení troubu neotvíráme, nebo alespoň prvních 10 minut ne!
5. Po částečném zchládnutí za pomocí pilkového nože věnečky prořízneme
6. Cukrářským sáčkem pak stříkáme krém na spodní díly věnečků, zlehka přiklopíme vrchním dílem a pocukrujeme moučkovým cukrem.

Příprava krému:
Uvaříme si pudink, přidáme cukry a vanilku, přikryjeme fresh folií a necháme zcela vychládnout. Šlehačku vyšleháme dotuha. Studený pudink prošleháme a přidáme vyšlehanou smetanu. Obě hmoty pak ještě krátce prošleháme.

Poznámka:

Recept ze stránek Vaření s Tomem, autorka fotografie i textu: Naďa Indruchová

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

Zavařování (sterilace) masa

… maso zavařujeme zásadně bez kostí a raději libové. Tuk se hůře steriluje a časem dostane nežádoucí příchuť. Vyvarujte se cibule!!! Rychle kysne a zničí vám vaše výrobky, proto se cibule do zavařeného masa zásadně nedává …

číst dále ...

Nepostradatelná osvěžující kombinace léta: gin & tonic

Klasika všech klasik gin & tonic neboli nejlepší způsob osvěžení a podpoření dobré nálady v teplých letních dnech. Vyzkoušejte nové kombinace se středomořským Ginem Mare. Doplňte tento prémiový gin například kvalitním tonikem Thomas Henry a dopřejte si opravdu chutný a osvěžující drink.

číst dále ...

Zase ty nevídané dobroty!

A přímo na Váš stůl. Bravurní počin cukrářského mistra Josefa Maršáka a gastro legendy Roberta Chejna, kteří spojili své síly a nabízí luxusní delikatesy ve skleničkách pod značkou Fat Brothers. Díky tomu můžete zažít příjemnou večeři jako v poctivé restauraci přímo u vás doma a užít si tak krásné chvíle s rodinou a přáteli při společném stolování.

číst dále ...

Grilovací sezóna je v plném proudu!

Také patříte k milovníkům letního grilování? Pak pro Vás máme dvě zprávy. Začněme tou špatnou, grilování nepatří mezi nejzdravější úpravy pokrmů, protože se během něj mohou vytvářet nevhodné sloučeniny. Tyto procesy vznikají převážně grilováním masa a masových produktů, ale nevyhýbají se ani grilované zelenině. Půjdeme k té druhé zprávě. Naštěstí pro nás bude o něco pozitivnější. Tvorbu nezdravých sloučenin můžeme zásadně omezit, pokud delší dobu, nejlépe přes noc nebo alespoň několik hodin maso marinujeme v tekutých směsích bylin a koření. Platí to především o rozmarýnu, kurkumě a tymiánu, ale nápomocný je i česnek, oregano a mnoho dalších.

číst dále ...

Roter Hahn: Jihotyrolský knödle vládne každé sezóně

Jihotyrolští farmáři své hosty každý den hýčkají domácími delikatesami. Ať je léto nebo zima, sezóna si žádá svůj vlastní recept na národní pokrm – „knödle,“obdobu našeho českého plněného knedlíku na slano či na sladko. Běžně ho můžete ochutnat v lokální kuchyni, šenku či na statku svého farmáře. Ať je velký, malý, se špekem, s ovocem, se zeleninou, každá sezóna je v Jižním Tyrolsku zkrátka sezóna knedlíků.

číst dále ...

Jak poznat, že trpíte dehydratací? Přinášíme šest příznaků, že vaše tělo strádá

Horké dny jsou v plném proudu a pitný režim je jedna z nejdůležitějších věcí, na kterou bychom neměli zapomínat. Voda je základním stavebním kamenem lidského těla. Neměli bychom ji proto opomínat. V takovém případě bychom totiž mohli čelit dehydrataci, která s sebou nese mnoho rizik.

číst dále ...

Pohanka jako trendy superfood. Má u vás v kuchyni své místo?

Stejně tak, jako spousta dalších superfood, je i pohanka opomíjenou surovinou. Ačkoliv její název každý zná, našli byste ji jen v nepatrném zlomku domácností. V dnešní době, kdy se stále častěji ubíráme k přírodě, je však více než nasnadě dát pohance šanci. Je totiž zdrojem nejrůznějších vitamínů a minerálních látek, které na náš organismus působí velice prospěšně. Věděli jste, že pohanka nepatří do skupiny obilovin, ale mezi tzv. pseudocereálie? Běžně se však v jídelníčku užívá jako obilovina (navíc bezlepková), z níž lze vařit nasladko i naslano.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy