REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Žloutkové věnečky II.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Menší věnečky upečené z odpalovaného těsta, přepůlené naplněné pudinkovým krémem, posypané moučkovým cukrem.


Ingredience:
Na těsto:
200 ghladké mouky
125 gmásla
250 mlvody
1 lžičkasoli
5 ksvajec
Na krém:
papír na pečení, cukrářský sáček
Ostatní:
Na krém:
250 mlšlehačky 33 %
300 mlmléka
2 sáčkyvanilkové cukry
1 sáčekvanilkového pudinku nebo Zlatého klasu (ten je lepší)
1 lžíciBourbon vanilka Madagaskar (Dr.Oetker)
Ostatní:
fresh folie

Postup:

1. Do hrnce nalijeme vodu, osolíme, přidáme máslo a necháme ho rozpustit, jakmile začne voda vřít, vsypeme najednou všechnu mouku (prosátou) a intenzivně mícháme, dokud se těsto nezačne odpalovat ode dna i od stěn
2. Hmotu necháme vychládnout a po jednom zapracujeme vejce, musí nám vzniknout hladké pružné těsto
3. Plech vysteleme pečícím papírem a těsto přesuneme stěrkou do cukrářského sáčku, který opatříme hvězdicovou zdobičkou, pak tvoříme kolečka cca 5 cm v průměru a uděláme dvě vrstvy na sebe
4. Troubu rozehřejeme na 180 °C a pečeme cca 15 až 20 minut dorůžova, během pečení troubu neotvíráme, nebo alespoň prvních 10 minut ne!
5. Po částečném zchládnutí za pomocí pilkového nože věnečky prořízneme
6. Cukrářským sáčkem pak stříkáme krém na spodní díly věnečků, zlehka přiklopíme vrchním dílem a pocukrujeme moučkovým cukrem.

Příprava krému:
Uvaříme si pudink, přidáme cukry a vanilku, přikryjeme fresh folií a necháme zcela vychládnout. Šlehačku vyšleháme dotuha. Studený pudink prošleháme a přidáme vyšlehanou smetanu. Obě hmoty pak ještě krátce prošleháme.

Poznámka:

Recept ze stránek Vaření s Tomem, autorka fotografie i textu: Naďa Indruchová

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

Není rýže, jako rýže. Jak to s jejími druhy vlastně je?

Jasmínová, basmati, parboiled, natural, tříbarevná, arborio – a takto bychom mohli pokračovat takřka do nekonečna. K dostání je opravdu široký výběr různých druhů rýže a spolu s tím vyvstává jedna důležitá otázka. V čem se jednotlivé druhy vlastně liší?

číst dále ...

Kapusta, polníček a řeřicha. Pusťte jaro do své kuchyně

Kvetoucí stromy a zpívající ptáci nám dávají jasně najevo, že je jaro už konečně tady. Kromě sluníčka a probouzející se přírody už také vykukuje první zelenina. Je tak nejvyšší čas dát sbohem vydatným a hutným pokrmům a otevřít se lehčím variantám. Mladá jarní zelenina vesměs nevyžaduje žádné složité úpravy a její chuť vynikne i krátkým varem. Báječná je však i zasyrova. Představíme vám 3 druhy zeleniny, které by neměly chybět v žádném jarním salátu.

číst dále ...

Maso a grilování: Kam pro ten nejlepší kus?

Rib eye, striploin, rump, flank, hanger – steakových partií masa existuje několik, a ne každý se hodí na vše. Kritérií, podle kterých vybírat, je nepřeberné množství. Pokud si budete chtít při prvních jarních grilovačkách připravit lahodný steak, měli byste zvolit opravdu pěkně vyzrálý kus masa. Nezapomínejte, že s čím kvalitnějšími ingrediencemi pracujete, o to lepší bude výsledek.

číst dále ...

Ořechové krémy jako součást zdravého jídelníčku: Jak poznat ten kvalitní?

Když se řekne oříškový krém, spousta z nás si s ním spojuje mlsání, a proto se mylně domníváme, že bychom se mu měli spíše vyhýbat. Přitom pokud si vyberete kvalitní ořechové máslo a dáte si pozor na množství, přinese vám i řadu benefitů.

číst dále ...

Přivítejte jaro skleničkou květinového vína

Možná jste již zaexperimentovali s víny z jiného ovoce než z hroznů, ale co vína z květin? Nejen na českém trhu působí stále jako jeden z nejčerstvějších přírůstků, přitom jejich historie není o nic kratší než u tradičního vína. Za ochutnání rozhodně stojí. Ostatně s přicházejícím jarním obdobím je právě láhev dobře vychlazeného květinového vína tou, po které sáhnete, pokud chcete dny plné slunce a pučících stromů pořádně přivítat.

číst dále ...

Lahodný kozí sýr, jak ho neznáte. Připravte si lehký jarní oběd, který vás zasytí

Teplejší počasí si žádá odlehčené pokrmy. Pokud patříte k těm, které salát nezasytí, zkuste si ho trošku vylepšit a doplnit o kvalitní kozí sýr. Dodá jídlům nezvyklé lahodnou příchuť, a navíc ho ocení i ti, kteří si třeba kravskou verzi dopřát nemohou. Rozhodně se nehodí jen do salátů, vynikající je také na grilu.

číst dále ...

Svátky jara jinak aneb chutné velikonoční recepty nejen pro vegany

Svátky jara už jsou téměř za dveřmi a vy pomalu začínáte přemýšlet nad tím, čím letos ozvláštníte sváteční tabuli? Nebojte se experimentovat, zatímco na Vánoce bývá menu zpravidla téměř neměnné, Velikonoce dávají mnohem větší prostor vyzkoušet něco nového. Potřebnou inspiraci najdete v receptech na chutné velikonoční menu od České veganské společnosti, které milé překvapí i zapřisáhlé masožravce.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy