Pěna vyšlehaná ze žloutků, cukru, dezertního vína, citronové kůry a skořice.
Ingredience:
4 ks | žloutků |
4 lžíce | krupicového cukru |
250 ml | dezertního vína |
kůra z 1/2 citronu | |
špetka skořice | |
pár kapek horké vody |
Postup:
1. V misce vyšleháme žloutky s cukrem a pár kapkami horké vody do pěny
2. Misku postávíme nad hrnec s vroucí vodou a v páře do ní vešleháme dezertní víno, až vznikne téměř tuhá pěna
3. Pak zašleháme na jemno nastrouhanou citronovou kůru, špetku skořice, sundáme z tepla a ještě chvíli šleháme, až pěna trochu vychladne (ale ne přílš, spadla by)
4. Ihned podáváme s křehkými malými sušenkami nebo kočičími jazýčky.