V sáčku uvařený přílohový knedlík vhodný k dušené zelenině, například ke kapustě nebo ke špenátu.
Ingredience:
2 ks | žemle (rohlíku) |
1 ks | vejce |
1 dl | mléka |
100 g | uvařeného uzeného bůčku |
50 g | strouhanky |
30 g | hrubé mouky |
20 g | tuku z bůčku nebo slaniny |
4 lžíce | uzené polévky (vývaru z uzeného) |
1 lžička | vegety kari nebo pažitky |
voda | |
sůl | |
sáček na uvaření pokrmu |
Postup:
1. Žemli nakrájíme na kostičky, dáme do misky, zalijeme mlékem s rozšlehaným vejcem a necháme asi 10 minut stát
2. Do misky k žemli přidáme strouhanku, hrubou mouku a vše zředíme vývarem z masa, doplníme nadrobno nakrájeným masem a přidáme i vyškvařený tuk z uzeného bůčku nebo slaniny i se škvarky
3. Okořeníme solí a nadrobno nakrájenou pažitkou (v zimě přidáme místo pažitky vegetu kari) a vše dobře promícháme
4. Připravené těsto vložíme do sáčku, zformujeme na tvar podlouhlého knedlíku, zbytek čistého sáčku pevně stočíme a knedlík v sáčku stáhneme dvěma gumičkami
5. Vkládáme do vařící vody a vaříme 30 minut (vody do hrnce dáme tolik, aby jí bylo o něco méně, než je výška těsta v sáčku)
6. Uvařený knedlík vyjmeme ze sáčku, nakrájíme na plátky a podáváme nejlépe k dušené zelenině.