REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Žemlový knedlík z uzeného bůčku, vařený v sáčku

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

V sáčku uvařený přílohový knedlík vhodný k dušené zelenině, například ke kapustě nebo ke špenátu.


Ingredience:
2 ksžemle (rohlíku)
1 ksvejce
1 dlmléka
100 guvařeného uzeného bůčku
50 gstrouhanky
30 ghrubé mouky
20 gtuku z bůčku nebo slaniny
4 lžíceuzené polévky (vývaru z uzeného)
1 lžičkavegety kari nebo pažitky
voda
sůl
sáček na uvaření pokrmu

Postup:

1. Žemli nakrájíme na kostičky, dáme do misky, zalijeme mlékem s rozšlehaným vejcem a necháme asi 10 minut stát
2. Do misky k žemli přidáme strouhanku, hrubou mouku a vše zředíme vývarem z masa, doplníme nadrobno nakrájeným masem a přidáme i vyškvařený tuk z uzeného bůčku nebo slaniny i se škvarky
3. Okořeníme solí a nadrobno nakrájenou pažitkou (v zimě přidáme místo pažitky vegetu kari) a vše dobře promícháme
4. Připravené těsto vložíme do sáčku, zformujeme na tvar podlouhlého knedlíku, zbytek čistého sáčku pevně stočíme a knedlík v sáčku stáhneme dvěma gumičkami
5. Vkládáme do vařící vody a vaříme 30 minut (vody do hrnce dáme tolik, aby jí bylo o něco méně, než je výška těsta v sáčku)
6. Uvařený knedlík vyjmeme ze sáčku, nakrájíme na plátky a podáváme nejlépe k dušené zelenině.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy