REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Zelný salát s nivou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Salát z bílého zelí, mrkve a řapíkatého celeru, zakapaný citronovou šťávou a ochucený zakysanou smetanou smíchanou s nivou.


Ingredience:
200 mlzakysané smetany
300 gřapíkatého celeru s natí
150 gnivy (nebo jiného plesnivého sýra)
1 kshlávky bílého zelí
1 ksvelké mrkve
citronová šťáva
cukr na dochucení
sůl

Postup:

1. Ze zelí odstraníme vedlejší listy, hlávku rozkrojíme na čtvrtiny, vyřízneme košťál, nakrouháme na velmi jemné nudličky, osolíme, necháme rozležet, aby zkřehlo a pak slijeme přebytečnou tekutinu
2. K zelí přidáme očištěnou, na nudličky nakrájenou mrkev, na plátky nakrájený řapíkatý celer a promícháme
3. Zeleninu zakapeme citronovou šťávou, zjemníme cukrem, doplníme zakysanou smetanou, ve které jsme rozmíchali nahrubo nastrouhanou nivu a kousek sýra si odložíme na posypání hotového zelného salátu
4. Všechny přísady znovu opatrně promícháme, ozdobíme nasekanou celerovou natí, posypeme strouhaným sýrem a necháme v chladu rozležet.

Doporučení:

Místo řapíkatého celeru můžeme použít jinou zeleninu.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy