REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Zelníky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Kynuté těsto plněné podušeným zelím, vytvarované do tvaru koláčků, které se zapékají v troubě. Recept z Jihlavska.


Ingredience:
300 ghladké mouky
300 ghrubé mouky
250 gmléka
50 gtuku
50 gcukru
20 gdroždí
10 gsoli
Na náplň:
400 ghlávkového zelí
50 gtuku
30 gcukru
10 gsoli
pepř

Postup:

1. Do mísy dáme mouku, vlijeme 1/
3 vlažného mléka, ve kterém jsme rozdrobili droždí, přidáme 1/
3 cukru a zamícháme s trochou mouky v řídké těsto
2. Do vykynutého kvásku přidáme sůl, zbývající mléko, rozpuštěný tuk a cukr, vše mícháme v těsto tak dlouho, až se nelepí na stěnu mísy
3. Těsto necháme kynout
4. Hlávkové zelí nakrájíme na nudličky, dáme na rozehřátý tuk, osolíme, přidáme cukr a pepř, zalijeme vodou a podusíme, až se zelí vydusí do sucha
5. Vykynuté těsto rozválíme na plát asi 4 mm silný, rozkrájíme na čtverečky a na ně poklademe podušené zelí
6. Jednotlivé kousky zabalíme, roztlačíme na tenké koláčky, které potřeme tukem a klademe na pomaštěný plech
7. Pečeme v mírně vyhřáté troubě na 170-180 °C dozlatova.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy