REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Zelňáky (zelníky, zelné placky)

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Chutné staročeské placky z kysaného zelí a dalších surovin. Pokrm má mnoho obměn, základem je však vždy kysané zelí a mouka nebo nastrouhané brambory. Servírují se teplé k horkému čaji, chutné jsou však i studené, druhý den.


Ingredience:
400 ghladké mouky
250 gkysaného zelí
100 gmletých škvarků
1 lžícesádla
1 ksvejce
pepř
sůl

Postup:

1. Mouku nasypeme do mísy, přidáme nakrájené zelí, škvarky, vejce, sádlo, pepř a sůl, ze všech surovin vypracujeme vláčné těsto, které necháme 30 minut odpočinout
2. Na pomoučněném vále vyválíme placku asi 5 mm silnou a vykrajujeme kolečka, velikost asi jako lívance
3. Na plech dáme pečící papír, narovnáme zelňáky a pečeme ve vyhřáté troubě do zlatova
4. Podáváme teplé k horkému čaji, chutné jsou i studené druhý den.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy