Bramborové šátečky plněné zelím, uvařené ve slané vodě, podávané omaštěné sádlem a sypané strouhankou.
Ingredience:
6 ks | větších brambor |
2 ks | vejce |
1 ks | bílku |
400 g | podušeného zelí |
hrubá mouka | |
sůl | |
voda na uvaření | |
strouhanka | |
sádlo |
Postup:
1. Brambory uvaříme ve slupce, vychladlé oloupeme a nastrouháme
2. Nastrouhané brambory osolíme, přidáme dvě vejce a přisypeme tolik hrubé mouky, aby bylo těsto vláčné jako na buchty
3. Těsto rozválíme asi na 1/
2 cm silnou placku, rozkrájíme na větší čtverečky, které naplníme dušeným zelím, cípky čtverečků potřeme bílkem a spojíme do šátečku
4. Vaříme 15 minut ve slané vodě, podáváme omaštěné sádlem a sypané strouhankou.
Recept na dušené zelí najdete zde: Dušené hlávkové zelí bílé.