REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Zelňáky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Bramborové šátečky plněné zelím, uvařené ve slané vodě, podávané omaštěné sádlem a sypané strouhankou.


Ingredience:
6 ksvětších brambor
2 ksvejce
1 ksbílku
400 gpodušeného zelí
hrubá mouka
sůl
voda na uvaření
strouhanka
sádlo

Postup:

1. Brambory uvaříme ve slupce, vychladlé oloupeme a nastrouháme
2. Nastrouhané brambory osolíme, přidáme dvě vejce a přisypeme tolik hrubé mouky, aby bylo těsto vláčné jako na buchty
3. Těsto rozválíme asi na 1/
2 cm silnou placku, rozkrájíme na větší čtverečky, které naplníme dušeným zelím, cípky čtverečků potřeme bílkem a spojíme do šátečku
4. Vaříme 15 minut ve slané vodě, podáváme omaštěné sádlem a sypané strouhankou.

Poznámka:

Recept na dušené zelí najdete zde: Dušené hlávkové zelí bílé.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy