REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Zelňačka s bramborami a klobásou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Polévka z kysaného zelí, brambor, žampionů, cibule a smetany.


Ingredience:
1 sáčekkysaného zelí
2 lžícehladké mouky
2 lžícesádla
200 gklobásy
4 ksbrambor
1 ksstředně velké cibule
1 dlsmetany
2 lvody
1 ksmalé plechovky krájených žampionů
mletá sladká paprika
sůl

Postup:

1. Oloupanou cibuli nakrájenou na drobno lehce osmahneme na lžíci rozehřátého sádla
2. Přidáme kysané a proprané zelí, zalijeme vodou, přivedeme k varu, krátce povaříme, pak přidáme oloupané na kostičky nakrájené brambory, osolíme a dále vaříme na mírném plameni asi 20 minut
3. Mezitím z hladké mouky a lžíce sádla připravíme světlou jíšku, vmícháme do polévky, jakmile jsou brambory i zelí měkké
4. Pak přidáme na kolečka nakrájenou klobásu, žampiony, zaprášíme mletou paprikou a ještě krátce povaříme
5. Nakonec do polévky vmícháme smetanu a již dále nevaříme.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy