REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Zelná polévka z kysaného zelí

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Paprikově narůžovělá polévka přiměřeně nakyslé chuti.


Ingredience:
1,25 lvody
250 gkysaného zelí
100 gpárku
3 gtuku
3 ghladké mouky
1 ksmenší cibule
sladká paprika
sůl

Postup:

1. Kysané zelí překrájíme, zalijeme vodou a vaříme do poloměkka
2. K zelí přidáme jemně nakrájenou cibuli osmaženou na tuku dorůžova, zapražíme sladkou paprikou (paprika se mírně zpění)
3. Částečně uvařené zelí zahustíme hladkou moukou, kterou pečlivě rozmícháme s trochou vlažného vývaru ze zelí, a zvolna vaříme za občasného míchání nejméně 30 minut
4. Jakmile je zelí měkké, přidáme česnek utřený se solí, na kostičky nakrájený párek a necháme ještě chvíli povařit.

Doporučení:

Chceme-li mít polévku hustší, můžeme dát do polévky vařit 2 brambory nakrájené na kostičky.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy