Paprikově narůžovělá polévka přiměřeně nakyslé chuti.
Ingredience:
1,25 l | vody |
250 g | kysaného zelí |
100 g | párku |
3 g | tuku |
3 g | hladké mouky |
1 ks | menší cibule |
sladká paprika | |
sůl |
Postup:
1. Kysané zelí překrájíme, zalijeme vodou a vaříme do poloměkka
2. K zelí přidáme jemně nakrájenou cibuli osmaženou na tuku dorůžova, zapražíme sladkou paprikou (paprika se mírně zpění)
3. Částečně uvařené zelí zahustíme hladkou moukou, kterou pečlivě rozmícháme s trochou vlažného vývaru ze zelí, a zvolna vaříme za občasného míchání nejméně 30 minut
4. Jakmile je zelí měkké, přidáme česnek utřený se solí, na kostičky nakrájený párek a necháme ještě chvíli povařit.
Chceme-li mít polévku hustší, můžeme dát do polévky vařit 2 brambory nakrájené na kostičky.