REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Zelná polévka II.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Polévka z kysaného zelí, klobásy, uzeného masa a dalších ingrediencí.


Ingredience:
200 mlsmetany ke šlehání
400 gkysaného bílého zelí
250 guzeného boku
100 gklobásy
40 gslaniny
30 ghladké mouky
20 gmleté papriky
2 ksstroužků česneku
1 kscibule
4 lžíceoleje
4 snítkykopru
mletý pepř
cukr
voda
sůl

Postup:

1. Uzené maso omyjeme, uvaříme ve vodě doměkka, pak ho vymeme (vývar dáme stranou), necháme zchladnout a nakrájíme na kostičky
2. V kastrole rozehřejeme olej a na malé kostičky nakrájenou slaninu, přidáme oloupanou, na drobno nakrájenou cibuli, osmahneme, pak přidáme oloupané na jemno nasekané stroužky česneku a ještě 2 minuty restujeme
3. Přisypeme mletou papriku, promícháme, zasypeme moukou, krátce orestujeme, zalijeme procezeným vývarem, rozšleháme metlou a přivedeme k varu
4. Scezené zelí nakrájíme na menší kousky (nálev necháme stranou), vložíme do polévky a zvolna vaříme doměkka, ke konci vaření polévku dochutíme solí, pepřem, špetkou cukru a nálevem z kysaného zelí
5. Potom do polévky vložíme nakrájené uzené maso, na kolečka nakrájenou klobásu, necháme přejít varem a nakonec polévku zjemníme smetanou a posypeme na drobno nasekaným koprem.

Doporučení:

Podáváme s pečivem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy