REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Zelná polévka

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Bílá až smetanově nažloutlá polévka typické vůně a chuti po kysaném zelí a bramborách.


Ingredience:
750 gkysaného zelí
4 ksvětších brambor
1200 mlvody
200 mlmléka
kmín
sůl
petrželka nebo pažitka na ozdobení
Na jíšku:
2 lžícemásla nebo sádla
2 lžícehladké mouky

Postup:

1. Zelí s 900 ml vody dáme vařit na 15-20 minut, až nám změkne
2. Brambory oloupeme, nakrájíme na menší kostky a dáme je také vařit, ale zvlášť se zbytkem vody, vodu na brambory osolíme a přidáme špetku kmínu, uvaříme je doměkka
3. Připravíme si jíšku tak, že na rozehřátém tuku za stálého míchání orestujeme mouku do světle nažloutlé barvy
4. Uvařené brambory i s vodou přidáme k uvařenému zelí, přilijeme mléko a polévku zahustíme jíškou
5. Za stálého promíchávání polévku ještě několik minut provaříme
6. Můžeme dochutit vegetou a jednotlivé porce zdobíme nasekanou petrželkou nebo pažitkou.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy