REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Žampiónová krémová polévka

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Rozmixovaná houbová polévka zjemněná smetanou, servírovaná s opečenými kostičkami rohlíku, ozdobená plátky orestovaných žampionů a petrželkou.


Ingredience:
500 gžampionů
1 lkuřecího nebo i jiného vývaru
3 dlsmetany
1 kscibule
špetka muškátového květu
opečené kostičky housky
máslo
sůl
petrželka na ozdobu

Postup:

1. V hrnci na másle necháme zesklovatět nakrájenou cibuli, přidáme na plátky nakrájené žampióny, ty podusíme do měkka (2 lžíce podušených žampiónů dáme stranou
2. Zalijeme vývarem, osolíme, opepříme a 10 minut povaříme
3. Necháme vychladnout, pak polévku rozmixujeme
4. Opět zahřejeme, nalijeme smetanu, krátce povaříme, dochutíme špetkou muškátového květu
5. Hotovou polévku nalijeme do misek, přidáme pár plátků žampiónů, nasypeme kostičky opečené housky a ozdobíme petrželkou.

Poznámka:

Text i foto: Dalibor Marounek

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy