REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Zelná polévka s uzeným

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Paprikově narůžovělá polévka nakyslé chuti s masem.


Ingredience:
1,5 lvody
250 guzeného masa
450 gkysaného zelí
250 gbrambor
1 ksmenší cibule
3 gtuku
kmín
pepř
sůl

Postup:

1. Maso opereme, zalijeme vodou a uvaříme
2. Kysané zelí překrájíme, podle potřeby propláchneme vodou (je-li příliš kyselé), přidáme kmín a uvaříme do měkka
3. Drobně nakrájenou cibuli zpěníme na tuku a osmažíme dorůžova
4. Polévku procedíme, podle potřeby přidáme sůl a uvaříme v ní na kostky nakrájené brambory 5. Jakmile jsou brambory měkké, přidáme do polévky zelí, osmaženou cibuli, nakrájené maso, pepř a to vše dobře promícháme.

Doporučení:

– Podáváme nejlépe s chlebem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy