REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Zelná polévka s hříbky a klobásou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Hutná zelná polévka nastavená sušenými hříbky a paprikovou klobásou, podávaná zjemněná kysanou smetanou.


Ingredience:
500 g kysaného zelí
250 gpaprikové klobásy
250 gbrambor
100 ganglické slaniny
50 ghladké mouky
25 g sádla
25 gsušených hříbků (možno i směsi)
1,5 lvývaru (může být i z masoxu)
250 mlzakysané smetany
4 ksstroužky česneku
1 ksvelké cibule
1 lžičkamleté papriky sladké
bobkový list
nové koření
sůl

Postup:

1. Kysané zelí si překrájíme a povaříme ve vývaru, přidáme bobkový list, nové koření, hříbky a povaříme 30 minut
2. Oloupeme brambory, nakrájíme na kostičky a vaříme zvlášť, dokud nejsou měkké 3. Anglickou slaninu a cibuli nakrájíme na kostičky a slabě osmažíme na sádle, poté přidáme hladkou mouku, mletou papriku a znovu lehce osmahneme a přidáme do vařící polévky, rozmícháme a povaříme
4. Ke konci varu přidáme vařené brambory, na kolečka nakrájenou klobásu a rozetřený česnek se solí 5. Při servírování dáme na každý talíř lžíci kysané smetany.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy