REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Zelná polévka s uzeným masem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Smetanově nažloutlá polévka typické vůně a chuti .


Ingredience:
400 gkysaného zelí bez nálevu
250-300 guzeného kolena
30 ghub
30 ghladké mouky
1 kskelímku zakysané smetany
1 kscibule
1 lžícesádla
mletá paprika
bobkový list
nové koření
kmín
sůl
celý pepř

Postup:

1. Uzené koleno uvaříme do měkka a vyjmeme
2. Na sádle zpěníme na drobno nakrájenou cibuli, přidáme mletou papriku a za stálého míchání zalijeme uzeným vývarem
3. Do polévky přidáme kysané zelí, houby a koření v sítku (aby se pak snadno vytáhlo z polévky), sůl
4. Vše vaříme tak dlouho, až je zelí měkké
5. Kysanou smetanu smícháme s hladkou moukou, nalijeme do polévky a za stálého míchání necháme přejít varem
6. Přidáme na menší kostičky nakrájené uzené koleno a podle potřeby osolíme.

Doporučení:

Podáváme například s toastem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy