Smetanově nažloutlá polévka typické vůně a chuti .
Ingredience:
400 g | kysaného zelí bez nálevu |
250-300 g | uzeného kolena |
30 g | hub |
30 g | hladké mouky |
1 ks | kelímku zakysané smetany |
1 ks | cibule |
1 lžíce | sádla |
mletá paprika | |
bobkový list | |
nové koření | |
kmín | |
sůl | |
celý pepř |
Postup:
1. Uzené koleno uvaříme do měkka a vyjmeme
2. Na sádle zpěníme na drobno nakrájenou cibuli, přidáme mletou papriku a za stálého míchání zalijeme uzeným vývarem
3. Do polévky přidáme kysané zelí, houby a koření v sítku (aby se pak snadno vytáhlo z polévky), sůl
4. Vše vaříme tak dlouho, až je zelí měkké
5. Kysanou smetanu smícháme s hladkou moukou, nalijeme do polévky a za stálého míchání necháme přejít varem
6. Přidáme na menší kostičky nakrájené uzené koleno a podle potřeby osolíme.
Podáváme například s toastem.