REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Zelná polévka s uzeným masem II.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Smetanová polévka ochucená uzeným masem, klobásou, zelím a dalšími ingrediencemi.


Ingredience:
200 mlsmetany ke šlehání
20 gmleté papriky
30 ghladké mouky
40 gslaniny
100 gklobásy
250 guzeného boku
400 gkysaného bílého zelí
sůl
cukr
mletý pepř
4 lžíceoleje
4 kssnítky kopru
2 ksstroužků česneku
1 kscibule
voda

Postup:

1. Uzené maso omyjeme, uvaříme doměkka, vyjmeme ho a necháme zchladnout, oloupanou cibuli nakrájíme na drobno a oloupané stroužky česneku na plátky
2. V kastrole rozehřejeme olej a na malé kostičky nakrájenou slaninu, přidáme nakrájenou cibuli i česnek a za stálého míchání orestujeme, pak přisypeme mletou papriku, promícháme, zasypeme moukou, krátce orestujeme, zalijeme procezeným uzeným vývarem, rozšleháme metličkou a přivedeme k varu
3. Zelí scedíme, překrájíme na menší kousky, vložíme do polévky a na mírném plameni uvaříme doměkka, ochutíme solí, pepřem, špetkou cukru a nálevem z kysaného zelí
4. Potom do polévky vložíme na kostičky nakrájené maso, na kolečka nakrájenou klobásu, necháme přejít varem a nakonec zjemníme smetanou a posypeme na jemno nasekaným koprem.

Doporučení:

Servírujeme s čerstvým pečivem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy