REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Zeleninové špagety

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Na nudličky nakrájené lilky, cukety a mrkve, pokapané citronovou šťávou, podušené podlité zeleninovým bujónem.


Ingredience:
250 gmrkve
200 glilku
200 gcukety
1 lžícemásla
1 lžičkasypkého zeleninového bujonu
1/2 lžičkyškrobové moučky
150 ml vody + 4 lžíce
citronová šťáva
sůl

Postup:

1. Opláchnuté, osušené lilky, mrkve i cukety nakrájíme na tenké plátky, pak na dlouhé nudličky, zakapeme citronovou šťávou, osolíme a necháme 30 minut odležet
2. Pak vložíme do pánve s rozehřátým máslem, podlijeme 4 lžícemi vody a podusíme 5 minut
3. Škrobovou moučku, sypký zeleninový bujon promícháme s 150 ml vody, nalijeme na zeleninu a za občasného promíchání necháme zhoustnout
4. Podáváme jako přílohu k masu nebo s rýžovými nudlemi připravenými podle návodu.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy