Na nudličky nakrájené lilky, cukety a mrkve, pokapané citronovou šťávou, podušené podlité zeleninovým bujónem.
Ingredience:
250 g | mrkve |
200 g | lilku |
200 g | cukety |
1 lžíce | másla |
1 lžička | sypkého zeleninového bujonu |
1/2 lžičky | škrobové moučky |
150 ml | vody + 4 lžíce |
citronová šťáva | |
sůl |
Postup:
1. Opláchnuté, osušené lilky, mrkve i cukety nakrájíme na tenké plátky, pak na dlouhé nudličky, zakapeme citronovou šťávou, osolíme a necháme 30 minut odležet
2. Pak vložíme do pánve s rozehřátým máslem, podlijeme 4 lžícemi vody a podusíme 5 minut
3. Škrobovou moučku, sypký zeleninový bujon promícháme s 150 ml vody, nalijeme na zeleninu a za občasného promíchání necháme zhoustnout
4. Podáváme jako přílohu k masu nebo s rýžovými nudlemi připravenými podle návodu.